Over mij

Leuk dat je een kijkje op mijn website neemt. Hier schrijf ik over de reizen die ik maak. Met mijn gezin, maar soms ook alleen of met anderen.

“Maak van je kind een wereldburger”

Dat is de ondertitel van mijn website. En niet voor niets; als we onze kinderen van jongs af aan veel van de wereld laten zien, zullen ze ervaren dat er weliswaar verschillen zijn tussen mensen, maar dat die verschillen geen reden hoeven te zijn om elkaar bij voorbaat te wantrouwen. Hopelijk draagt dat bij aan een beetje meer vredelievendheid in de toekomst. Idealistisch gedacht misschien, maar wat moet een mens zonder idealen?

Ik ben Anke en ik woon samen met Léon en onze zoon Jens (2013). Reizen doe ik heel graag en zal ik altijd blijven doen. Het vuurtje werd al vroeg aangewakkerd toen ik in de jaren ’80 en ’90 met mijn ouders en jongere zus verre reizen maakte door Canada, Indonesië, Turkije, Syrië en Jordanië. Tussen die reizen door was Frankrijk favoriet voor de zomervakantie.

Met mijn mastertitel in de Bewegingswetenschappen op zak ging ik voor het eerst lang en bovendien alleen op reis (2000). Ik backpackte een half jaar door het oosten en midden van Australië en een maand door Nieuw Zeeland. Dat beviel zo goed dat het niet bij een keer bleef – twee jaar later ben ik een half jaar teruggegaan voor het westen van Australië. Zowel in 2004/2005 als in 2008 trok ik negen maanden door Nieuw-Zeeland. In 2007 en 2013 ging ik er nog eens een maand op vakantie – een deel van mijn hart heb ik in dit land achtergelaten. De meeste reizen combineerde ik met de Stille Oceaan en Zuidoost-Azië.

In 2015 en 2016 heb ik mijn passie uit kunnen leven in mijn werk als zelfstandig reisadviseur. Twee leerzame jaren, waarin ik erachter kwam dat ik toch beter geschikt ben om zelf te reizen dan vakanties voor anderen te boeken. Ik wilde weer eens lang op reis. Gelukkig kon Léon zich daar helemaal in vinden. Zo ontstond ons plan: langere tijd eropuit met z’n drieën, nu Jens nog net niet naar school gaat. Hij ontpopte zich op recente vakanties al als een geboren reiziger, dus we hadden er vertrouwen in dat hij dit zou kunnen. Met onze gehuurde camper hebben we in ruim drie maanden vooral veel landen in Oost-Europa verkend. Het was een geweldige ervaring voor ons allemaal. Blogs erover staan onder de tab Camperblog.

Ook schrijven is al van kinds af aan iets wat ik graag doe. In 2016 begon ik aan de ‘Masterclass Reisjournalistiek’ van de School voor Reisjournalistiek. Inmiddels ben ik afgestudeerd met een 8. Het is een inspirerende cursus waar ik veel van geleerd heb en veel plezier aan beleefde.

Na de camperreis heb ik geïnvesteerd in een nieuwe ‘carrière’ als tekstschrijver. Van november 2017 tot februari 2018 was ik stagiaire webredacteur / content manager bij http://www.opanoma.nl. Dit is het grootste Nederlandstalige online magazine voor grootouders. Op deze stage volgde een tijdelijke baan (invulling van een zwangerschapsverlof) als communicatiemedewerker voor Team Sportservice Noord-Holland (Videt Uithoorn). Ook hier kwam het schrijven ruimschoots aan bod, iets waar ik op allerlei manieren plezier in heb.

Op deze website hoop ik dat plezier over te brengen op de lezer; het plezier in reizen en schrijven over reizen.

Dank je wel voor je bezoek, en geniet ervan!

Anke

IMG_0076
Met Jens op het strand van Zandvoort